Syntetisk vs naturlig

Hva er forskjellen mellom syntetisk og naturlig vitaminer og antioksidanter?

Dette er et tema vi gledelig tar opp, det er fordi det oftest blir brukt under det samme navnet kun «vitaminer og antioksidanter» ikke naturlig eller syntetisk.

Dette kan gjøre saken veldig forvirrende, samt også misledende.

Vi i Liquid Gold har kun naturlige antioksidanter som er i oljene vi kaldpresser, så av alt vi har skrevet om vitaminer og antioksidanter på våre hjemmesider er naturlige, ikke syntetiske.

Den type informasjon er viktig å ha med seg når man skal velge produkter for huden.

Dette er viktig å få med seg, siden ikke noen vitaminer og antioksidanter som er syntetisk blir ikke tatt imot like bra av huden, samt at de heller ikke like egenskaper.

Noen mener at syntetisk å naturlig er helt det samme, men at syntetisk kun er billigere. Andre mener det er en større forskjell.

Men forskning viser at et syntetisk vitamin er hverken identisk på atom plan eller molekylære plan, et eksempel på dette er betakaroten som består av 2 molekyler, men et syntetisk består av ett molekyl og ett fargestoff.

Studier viser også at et naturlig vitamin har bedre biotilgjengelighet og spiller på lag med kroppen.
Forskningen på vitamin E (alfa-tokoferol) viser at naturlig tokoferol er dobbel så aktiv som syntetisk tokoferol.

Dette er heller ikke studier eller forskninger som ligger gjemt, dette kan enkelt søkes på, eventuelt ta kontakt med statlige organer som kan hjelpe.

Eller med oss i Liquid Gold