Slik produseres Liquid Gold

Åpenhet

Liquid Gold selger kaldpressede oljer av høyeste kvalitet. Produktene er norske og Debio-sertifiserte, og lages av de beste råvarene fra Marokko. Eier og daglig leder, Fauzi Fariss, er med i hele produksjonskjeden – fra innhøsting av nøtter og frukter til oljene, til pakking og sending av produkter.

Våre oljer produseres på en sertifisert gård, og de blir ikke testet på dyr.

Våre oljer

Liquid Golds oljer lages av 100% konsentrert olje, direkte fra Marokko.

Første steg i prosessen er å høste og soltørke nøtter og frukter. Råvarene skal deretter tørkes og skrelles, slik at vi kun sitter igjen med de dyrebare kjernene. Det er de som er utgangspunktet for våre oljer.

Når den dyrebare kjernen i argannøttene er fremstilt, skal kjernene kaldpresses i en oljepressemaskin.

Oljen lagres i en lengre periode under trykk, slik at oljens tyngre deler synker ned i bunnen av beholderen.

Oljen filtreres slik at bare dens reneste deler er igjen. Oljen lagres på fat, og sendes videre til tapping.

Gode råvarer

Liquid Gold legger sin ære i gode produkter. Gode produkter starter med gode råvarer. Råvarene som brukes i Liquid Golds produkter, blir nøye plukket ut og behandlet av Fauzi Fariss i Marokko. Produktene produseres i Norge.

Det er oljens renhet som gjør dem til ettertraktede skjønnhetsprodukter over hele verden. Renheten er essensiell for å skape et produkt av høy kvalitet.

Er det ekte olje?

Det finnes tusenvis av ulike produkter på markedet i dag som hevder de inneholder 100% ekte argan- og kaktusolje.

Det er viktig å sjekke hvor mange prosent argan- eller kaktusolje produktene hevder å inneholde. I mange produkter blandes oljene ut med andre stoffer. Dette er ofte ødeleggende, da mange ulike kjemikalier kan bryte ned de gode vitaminene og mineralene i oljene.

Vær kritisk

Arganolje og Kaktusolje er krevende å produsere og fremstille.

Alt er dermed ikke «ekte». Det at produktet er fra Marokko er heller ingen garanti for at det er rent. Ofte kan ekte arganolje og kaktusolje blandes ut med mandelolje eller lignende. Spør derfor alltid om dokumentasjon – det gjør vi.