google-site-verification: google2a8c357e9f7e58ac.html

Betakaroten

Betakaroten har navnet sitt fra det latinske ordet for gulerot, “carota”. Betakaroten er en form for karotenoid, som er en gruppe kjemisk beslektede røde og gule pigmenter. Betakaroten er også en antioksidant. Kroppen omdanner naturlig betakaroten om til A vitamin, og betakaroten kalles derfor også provitamin A. Det er viktig å merke seg at det kun er naturlig betakaroten som har denne evnen, ikke syntetisk.
Betakaroten er først og fremst kjent for å gi farge, men dette er langt fra dens eneste egenskap. Om man ønsker å dra full nytte av denne antioksidantens mange egenskaper, er det avgjørende at man heller bruker naturlig betakaroten enn den syntetiske.

Betakarotens egenskaper:

  1. Forebygger og beskytter mot frie radikaler og oksidativt stress
  2. Beskytter huden mot solbrenthet
  3. Absorberer UVA- og UVB-stråler i huden, bidrar til brunere hud, og gjør at huden tåler solen bedre.
  4. Forebygger solfremkalte rynker og pigmentforstyrrelser
  5. Gir farge og glans til huden

I de siste årene har det florert av produkter som inneholder syntetisk betakaroten. Studier viser at denne syntetiske varianten ofte lover mer enn den klarer å holde. Vi i Liquid Gold bygger kunnskapene våre på et mangfoldig studie omkring naturlige vitaminer og antioksidanter. Vi setter deg som forbruker i første rekke, og fokuserer på de aller beste naturlige produktene i stedet for bruk av billige vitaminer og antioksidanter som er lett å få tak i og masseproduseres.

Fun fact:  Med jevne mellomrom slår media opp saker om vitaminer og antioksidanter som ikke fungerer som de skal. Det som ofte ikke kommer frem i disse annonseringene, er at det nesten alltid dreier seg om syntetiske fremstillinger som forsøker å maskere seg som naturlige.