Betakaroten

Kommer fra det latinske ordet «carota» som betyr gulerot. Betakaroten er den viktigste formen for karotenoider som er røde og gule pigmenter. Betakaroten er også en antioksidant. Naturlig betakaroten dannes om til A vitamin i kroppen, og kalles også derfor provitamin A. Legg merke til at det er kun naturlig betakaroten som kan gjøre det, ikke syntetisk. Derfor har naturlig betakaroten og vitamin A mange likheter. Betakaroten er vel mest kjent for å gi farge, men det er absolutt det minste den gjør, vis man først skal bruke betakaroten så bruk naturlig for å få mest mulig effekt av antioksidanten.

Det betakaroten gjør er:

  1. Beskytter å reparer mot frie radikaler/oksidativt stress
  2. Beskytter mot solbrenthet
  3. Absorberer UVA og UVB stråler i huden som et solfilter, bidrar til brunere hud og at huden tåler solen bedre.
  4. Forebygger solfremkalte rynker og pigmentforstyrrelser
  5. Gir farge og glans til huden

De siste årene har det kommet ut mange produkter med syntetisk betakaroten. Det er gjort veldig mange studier på dette verden over, samt her i Skandinavia. Derfor anbefales det at man gjør en egen Research om forskjell på syntetisk og naturlig betakaroten. På liquidgold.no bruker vi studier på naturlige vitaminer og antioksidanter. Det vil si at vi ikke bruker billige vitaminer og antioksidanter som er lett å få tak i og masseproduseres.

Som vanligvis finnes i kremer og serum etc.

Fun fact: Når det er ett oppslag om vitaminer eller antioksidanter som er farlig, eller at det ikke fungerer som det skal, så er det oftest syntetisk, siden ikke det er 100% likt naturlig vitaminer, men dette kommer oftest ikke frem, siden det legges opp som om det er helt likt.

Det vil Liquid Gold sette mer fokus på fremover.